Creatieve steungroep om de veertien dagen vanaf mei 2015: Wat je tekent ben jezelf!

 (Geen voorkennis van enige schilder of tekentechniek vereist.)
 
Je staat bewust in het leven en durft nog te dromen. Als alles goed gaat geloof je in jezelf en vertrouw je erop dat je jouw dromen nog waar kan maken in je leven.
Soms echter verlies je door omstandigheden de focus op je levensdoel, op de dingen die je nog wilde verwezenlijken, soms weet je zelfs helemaal niet meer waar je naartoe wil. Op die momenten is het fijn als je steun kan vinden in een groep gelijkgestemden, die je stimuleren om te zijn wie je in wezen bent. De groep helpt je op een positieve manier gefocust te blijven op wat jou gelukkig maakt. 
Dit is de theorie. Hoe gaan we dit in de praktijk aanpakken?
We komen samen om de twee weken. Ieder vertelt waarnaar hij of zij op zoek is in zijn/haar leven: bv. een liefdevolle relatie, een andere of nieuwe job, een betere woonst, een leuke hobby of vrijetijdsbesteding, meer voldoening, meer geluk, rust…Dan gaan we samen ontspannen door een relaxatie oefening, meditatie, muziek of een tekst.
Nadien gaan we puur vanuit ons gevoel op dat moment tekenen of schilderen. Verschillende technieken en materialen zullen worden aangereikt, zodat ieder het voor zichzelf meest gepaste materiaal kan vinden. Na het schilderen kan je je eigen werk nabespreken per twee. De essentie van de bespreking wordt in de groep gebracht. Ieder formuleert een besluit, een nieuw inzicht, een voornemen, een opdracht voor zichzelf. Hiermee werk je thuis verder naar de volgende bijeenkomst toe. Het gemaakte werk wordt mee naar huis genomen, en kan ergens zichtbaar opgesteld of opgehangen worden.
Ieder werkt dus aan zijn eigen levensvragen maar de groep zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Je kan ook steun vragen aan de groep.
Het doel van de samenkomsten is dat je groeit als mens, groeit als vriendengroep maar ook dat je creativiteit groeit omdat je met plezier en niet prestatiegericht werkt. Je leert op een creatieve manier omgaan met problemen, je leert loslaten, vertrouwen dat je mag meegaan op de stroom van het leven.