Biografie:

 

Vera Siccard schildert en tekent al van jongs af en kent als geen ander uit eigen ervaring de helende kracht van kleur en beeld.

Na haar klassieke opleiding volgde zij een opleiding schilderkunst aan de academie voor beeldende kunsten te Antwerpen. Zij specialiseerde zich voornamelijk in het schilderen van portret en figuur in aquarel, waarbij zij een heel eigen, directe en krachtige manier van werken ontwikkelde.

In 2004 startte Vera een 4-jarige opleiding tot kunstzinnig hulpverlener, die zij afrondde in 2008. Sindsdien begeleidt zij mensen, die bewuster willen gaan leven en hun problemen op een creatieve manier willen leren aanpakken. Schilderen en tekenen wordt hierbij ingezet als hulpmiddel en ter ondersteuning van het proces.

Deze opleiding had een grote invloed op haar eigen werk. Na een laatste aquarel tentoonstelling “Mannen” , in de galerij Women in fine Art Galery, Wolstraat 35, 2000 Antwerpen, sloot zij in 2012 een hoofdstuk af.

Met de reeks “De 12 Werken” neemt Vera, na een langere periode van inactiviteit in het zelf schilderen, een geheel nieuwe start met kleurige acrylschilderijen, waarin de invloed van het aquarel medium zichtbaar blijft. Zij komt zo terug bij haar eerste liefde “kleur”. De schilderijen symboliseren de diepe emoties en gevoelens, waar ieder mens in zijn leven mee te maken krijgt en doorheen gaat.

 

Vera Siccard

Kunstschilder en creatief coach

Schijfwerpersstraat 149

2020 Antwerpen

0494/175.184

vera_siccard@hotmail.com

www.vera_siccard.exto.be